افتتاح مرکز رشد خوشه فناوریهای گز، شیرینی، شکلات و صنایع وابسته
افتتاح مرکز رشد خوشه فناوریهای گز، شیرینی، شکلات و صنایع وابسته
![]() |
![]() |
مرکز رشد خوشه فناوریهای گز، شیرینی، شکلات و صنایع وابسته با حمایت و نظارت شرکت گز سکه و مرکز علمی کاربردی عتیق اصفهان پس از مراسم افتتاحیه روز شنبه 26 بهمن ماه 1392 فعالیت خود را رسما آغاز کرد. این مرکز رشد در ادامه استراتژیهای توسعه محور شرکت گز سکه به عنوان یک شرکت کاملا خصوصی و پیشرو در حوزه فناوریهای نوین راه اندازی شد.
اکنون فرصتی مناسب برای افراد دارای ایدههای مبتنی بر کارآفرینی، مخترعین و دانشآموختگان دانشگاهی برای تجاری سازی ایده هایشان در قالب شراکت و با حمایتهای مالی برند سکه در این مرکز رشد فراهم است.
حمایتهای مالی، فکری و مدیریتی از صاحبان ایده
محمد گوهریان، مدیرعامل شرکت گز سکه که توسعه کسب و کارهای اجتماعی را در استان به عنوان یک فرهنگ تجاری و اقتصادی دنبال میکند، درباره جایگاه مراکز رشد در جهان اظهار داشت: مرکز رشد یک کسب و کار اجتماعی است اما نباید به اشتباه آن را خیریه دانست بلکه کسب و کار اجتماعی یک فعالیت سودآور به شمار میرود و از نتایج فعالیتهای این نوع کسب و کارها، بخشهای مختلف جامعه نفع خواهند برد. رییس مرکز علمی کاربردی عتیق اصفهان ادامه داد: مرکز رشد خوشه فناوریهای گز، شیرینی، شکلات و صنایع وابسته نخستین مرکز رشد خصوصی کشور است که با حمایت و نظارت شرکت گز سکه و مرکز علمی کاربردی عتیق راهاندازی شده و گامی به سوی تجاریسازی ایدهها و طرحها از یک سو و بهبود ارتباط صنعت و دانشگاه از سوی دیگر است. وی خدمات استقرار و امکانات اداری الزم، حمایتهای حقوقی و قانونی، خدمات آموزشی و مشاورهای، خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی، بسترسازی جهت تجاریسازی دستاوردهای پژوهش فناورانه، کمک به شکلگیری شرکتهای خصوصی دانش بنیان، کاهش ریسک شرکتهای نوبنیاد، اجرای پروژه در صنعت مربوط و ارتباط با بازار مالکیت فکری و شرکت فرابورس را بخشی از خدمات قابل ارایه در این مرکز برشمرد و گفت: حوزههای فعالیت واحدهای فناوری در مرکز رشد خوشه فناوریهای گز، شیرینی، شکلات و صنایع وابسته شامل پنج حوزه تولید و عرضه محصولات فراسودمند، فروش، مدیریت، اتوماسیون و آموزش است.
جذب سالانه 5 هسته علمی در مرکز رشد
سید فرشید هندی، سرپرست مرکز رشد خوشه فناوریهای گز، شیرینی، شکلات و صنایع وابسته اصفهان که مدیریت عاملی شرکت صبا سکه را نیز بر عهده دارد، اظهار داشت: هدف نخست ما در این مرکز جذب پنج هسته علمی به صورت سالیانه است. وی در تشریح شرایط پذیرش در این مرکز رشد خصوصی گفت: برخورداری از ایدههای دانش محور با توجیه اقتصادی، ارایه طرح تجاری (Business Plan)، برخورداری از نیروهای متخصص مرتبط با زمینه فعالیت (تیم کاری مناسب)، برخورداری از پتانسیل بازار کار، آمادگی جهت ثبت شرکت، ایجاد شخصیت حقوقی بخشی از شرایط پذیرش و فعالیت در این مرکز رشد است. وی مراحل فرآیندهای پیشرفت در مرکز رشد خوشه فناوریهای گز، شیرینی، شکلات و صنایع وابسته اصفهان را این گونه تشریح کرد: اگر ایدهای در این مرکز رشد مورد پذیرش قرار گیرد پس از آن صاحب ایده هسته علمی تشکیل میدهد و تا شش ماه در قالب هسته طرح خود را توسعه داده و تکمیل میکند. در این مدت باید طرح تجاری ایده (Business Plan) تهیه شود و سپس در صورت تایید به واحد فناوری مستقر در مرکز رشد تبدیل و برای ثبت شخصیت حقوقی آن اقدام خواهد شد. این شرکت پس از تاسیس، سه سال در مرکز رشد حضور خواهد داشت و از حمایتهای مختلف بهرهمند میشود و سپس به عنوان یک شرکت مستقل و سودآور میتواند فعالیت خود را ادامه دهد. هندی اعلام کرد: تاکنون دو هسته علمی شامل هسته خرید کاوی مدرن (The Modern shopology) با مدیریت سپهر سرمست (دکترای بستهبندی) و هسته فراسکه (محصولات فراسودمند) با مدیریت صبیحهالسادات علیزاده (کارشناسی ارشد میکروبیولوژی) در این مرکز پذیرش شدهاند.
سرپرست مرکز رشد خوشه فناوریهای گز، شیرینی، شکلات و صنایع وابسته اصفهان از صاحبان ایده دعوت کرد تا ایدههای خود را برای تجاریسازی به این مرکز ارایه کنند و از حمایت های آن برخوردار شوند. با تلفن های 0311- 3932136 و 3932135 -0311 تماس بگیرند.
همجواری با صنعت و کاهش ریسک با توسعه مراکز رشد
پیمان صالحی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی ایران نیز که در مراسم افتتاح این مرکز رشد حضور داشت گفت: تاکنون 151 مرکز رشد در کشور راهاندازی شده که فقط دو مورد از آنها مرکز رشد خوشههای فناوری به شمار میروند. وی ادامه داد: اصفهان برای نخستین بار در کشور اقدام به راه اندازی این دو مرکز در زمینههای سنگ و صنایع وابسته و همچنین گز، شیرینی، شکلات و صنایع وابسته کرده که هر دو مرکز نیز همزمان در یک روز افتتاح شدهاند. صالحی تفاوت این مراکز رشد با سایر مراکز رشد فعال در کشور را در همجواری آنها با صنعت و صاحبان آن و همچنین کاهش ریسک سرمایه گذاری دانست.
فرصت به کارگیری و مدیریت نخبگان در مراکز رشد
دکتر شریعتی رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان نیز در مراسم افتتاح نخستین مرکز رشد خصوصی کشور اظهار داشت: مهم تر از موضوع نخبهپروری، مدیریت و به کارگیری نخبگان در کشور است. شریعتی ادامه داد: نخبگان ایران در کشورهای دیگر به جایگاه های ویژه ای دست پیدا کردهاند اما باید آگاه باشیم که آنچه اهمیت دارد چگونگی جذب، به کارگیری و مدیریت این نخبگان در کشورهای دیگر است که ما در این زمینه عملکرد خوبی نداشتهایم. وی افزود: مراکز رشد خوشههای فناوری با توجه به رویکردی که در ارتباط با صنعت و به کارگیری و تجاریسازی ایدهها دنبال میکنند، فرصت به کارگیری و مدیریت نخبگان را فراهم خواهند ساخت. رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان همچنین با انتقاد از صنایع استان گفت: اگر بخواهیم در تولید موفق باشیم باید برای جهان و با استانداردهای مدیریتی روز، محصولات خود را تولید کنیم و این نیازمند همکاری متقابل صنعت و دانشگاه است تا به جای واردات و کپیبرداری از سایر کشورها امکان ایجاد صنایع بومی را فراهم سازیم. در این مراسم رضا چینی به نمایندگی از خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان، محمدرضا برکتین به نمایندگی از اتاق بازرگانی استان اصفهان و برخی از مدیران صنعت گز و شیرینی استان نیز ضمن تقدیر از فعالیتهای علمی شرکت گز سکه، شکل گیری این مرکز رشد را گامی موثر در بهبود روابط صنعت و دانشگاه برشمردند.
در دورهای که اقتصاد کشور دچار رکود تورمی است بیشتر بنگاه های اقتصادی استراتژی کاهش هزینه و حفظ مشتریان فعلی را دنبال می کنند. این استراتژی شاید به ظاهر منطقی به نظر برسد اما شرکت های دانشبنیان و هوشمند این دوره را فرصتی مناسب برای پیشی گرفتن از رقبا میدانند و بر خالف جریان آب شنا میکنند و سرمایه گذاری روی تحقیق و توسعه، تنوع محصوالت و کشف بازارهای جدید را افزایش میدهند. استراتژی توسعه در زمان رکود یک حرکت رو به جلو به شمار می رود و در صورت مدیریت صحیح میتواند جایگاه برند یک بنگاه اقتصادی را چند برابر بهبود بخشد و فاصله با رقبا را افزایش دهد و این رویکردی است که شرکت گز سکه پیش گرفته است